Fösöker få lite stil på bloggen... det vill sig inte riktigt, lite buggat verkar det vara. Passar på att skriva ett inlägg istället. 
 
 
Hur går det med träningen, kära läsare? Själv tränar jag så här:
 
Måndag - fredag, kl. 05:30 - 06:00, samt lördag och/eller söndag morgon:
 
På gymmet Garrido Wellness eller utomhus i vårsolen:

Dag 1: Ben
Dag 2: Jogg/löpning
Dag 3: Mage + axlar
Dag 4: Jogg/löpning
Dag 5: Rygg + armar + bröst
Dag 6: Jogg/löpning
 
Bonuspass (för att det är kul/skönt) om jag vill och hinner

Måndagar: Zumba med ZumbAmigas
Tisdagar: Simning - väldigt lågintensivt och rofyllt - Thomasbadet
Torsdagar: Zumba med ZumbAmigas
Fredagar: Morgonsimning, går direkt från gymmet till badhuset.
Ev. övriga dagar: Kondition ute/på gymmet för "skallrensning" och "överenergitömning"
 
 
Nu kanske du sitter och funderar på långsiktigheten som jag tjatar så mycket om. Dvs. att man ska hitta en träningsnivå som är lagom och håller i längden. Ovanstående framstår kanske lite som ett hån gentemot det jag förespråkar. Tycker du det så är det bra! Det innebär att du har fattat galoppen och förstår varaktighetskonceptet! 
 
Så vad har jag att säga till mitt försvar?
 
Som icke-tränande individ är detta för mycket. En kvarts promenad om dagen är ett jättebra mål istället. I takt med att en vana befästs (vilket tar ganska lång tid) kan man avancera och göra ännu en liten ökning i den veckoatliga träningsmängden. Två av promenaderna i veckan kanske blir till två 30 min träningspass med styrka och kondition, t.ex. Nivån som jag är på har jag jobbat in långsamt och gradvis. Kroppen hade gärna hoppat på detta schema snabbt, men det är hjärnan som behöver vara med på tåget för att det ska hålla i längden.
 
Det är viktigt att komma ihåg att ha ett grundschema. Det är en miniminivå som man ämnar hålla även de dagar det känns jobbigt att komma iväg och man kanske inte har så mycket tid och energi att lägga på just träningen. För mig är detta morgonträningen måndag till fredag. Jätteskönt! Jag kan pressa ned mig själv till gymmet om jag har sömnen i ögonen just för att jag vet att det är bara en halvtimme. Jag strävar ofta efter att ge mitt allt i styrkan framför allt, men tvingar mig inte till stordåd de dagar som är sega. Det gör att kroppen och hjärnan hela tiden förknippar träning med något positivt och vill fortsätta livet ut. 
 
 
Just nu sitter jag och drömmer om sommarträning. Vad ska jag ha för minimimnivå i sommar? Kommer jag öka då när jag är ledig från skolkuratorsjobbet och har mer tid över att jobba med företaget? Det skulle vara mysigt att köra en 4-split (dela upp träning av kroppens muskelgrupper på 4 dagar) med 20 min uppvärmning och 40 min styrka, som lägsta nivå. 
 
Jag vill krydda till det med en runda en gång i veckan som innebär nån km jogg till nya parken på Regementsgatan i Strängnäs och köra lite styrka. Sedan upp i gamla P10 spåret och springa över till Stadsskogens motionsspår för att efter 1 km in fortsätta i det "utegymmet" och sedan fortsätta resten av 4-km-spåret till slutet. Det skulle bli en härlig genomkörare på alla sätt ute i den fina naturen!
 
 
Ha det gott vänner, och tack för påhälsningen på bloggen!
 
 
4-split, Anpassad träning, Garrido Wellness, Kondition, Lagom, Långsiktighet, Motion, Rolig träning, Stadsskogen, Strängnäs kommun, Styrketräning, Thomasbadet, Träning, Träningsglädje, Träningsinspiration, Utegym, Varaktighet, gradvis, grundschemA, lägstanivå, miniminivå,