Clas Svensson sätter ord på den verklighet många ungdomar befinner sig i idag. I boken får vi följa ett antal individer som berörs av samma händelsekedja, trots att de är så olika. Vi får följa några ungdomar som vävs in i grupprocessens falska trygghet och här får vi känna av den negativa spiral som ungdomarna obönhörligen rycks med i. Vi får följa med de utsattas komplicerade resa och uppleva hur komplext de måste navigera i tanke och handling. Även de vuxnas perspektiv få vi ta del av och författaren målar upp den klyfta som ofta finns mellan vuxenvärldens bestämda uppfattning och den faktiska verklighet ungdomarna befinner sig i varje dag.

Ödesdigra månader är ett träffsäkert porträtt av vi -och-de mekanismer i ungdomars samtid. En högaktuell skildring som utmanar den förenklade bild av grupprocesser, främlingsfientlighet och ungas relationer som föräldrar, skolpersonal och andra vuxna ofta har.

Som skolkurator och passionerad bokslukare rekommenderar jag både ungdomar och vuxna att läsa denna bok!

Bok, Clas Svensson, Främlingsfientlighet, Föräldrar, Grupper, Grupppsykologi, Gruppsociologi, Identitetsskapande, Mobbing, Roman, Skola, Skolpersonal, Ungdomar, Vi och de, Våld, Ödesdigra månader,